Kamer 23
Domein Aldenborgh

Deze wijngaard is gelegen op de zuidflank van de boerenberg in Eys, een dorpje in Zuid-Limburg. Het prinsbisdom Luik had in de enclave Eys tot het einde van de 16e eeuw eigen wijngaarden. De naam van het domein, Aldenborgh, verwijst naar de oude ‘borg’ die er stond. Een verstevigd huis, ook wel mottekasteel genoemd. De omwalling hiervan is nog altijd zichtbaar. De wijnkelder ligt direct onder het toenmalige mottekasteel. Dit komt ook tot uitdrukking op het etiket van de wijnflessen. 
De wijngaard van 3 hectare groot wordt gerund door de familie Pelzer. Zij werken niet met synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Hierdoor krijgt de natuur alle kans om zich in de wijngaard te ontwikkelen. Rondom en tussen de ranken groeien tal van bomen en planten. Zeldzame zangvogels nestelen zich in de wijngaard en er is zelfs een dassenburcht. Dankzij respect voor de natuur kent de wijngaard een bosachtige biodiversiteit en hierdoor blijven essentiële smaakstoffen behouden. 

Deze comfort room met balkon is modern uitgerust en voorzien van diverse attributen en aankleding van Domein Aldenborgh. 

Let op! Het is helaas niet mogelijk om via de reserveermodule op onze website een specifieke kamer te boeken. Wel kunt u kiezen voor de verschillende kamertypes. Wilt u toch een specifieke kamer van een wijnproducent boeken? Neem dan contact met ons op!